Εργαστήριο Κρουστών Οργάνων @ Ε.Δ.Ω. με το Γιάννη Παπατζανή

Έχουμε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε στο Ε.Δ.Ω. το Γιάννη Παπατζανή για τη διεξαγωγή ενός ιδιαίτερου κύκλου μουσικών εργαστηρίων: Μία φορά το μήνα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συνευρεθούν και να διεισδύσουν στην τεχνική συγκεκριμένων κρουστών οργάνων και τη λειτουργία τους στο μουσικό ιδίωμα από το οποίο προέρχονται, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα ιδιαίτερα στυλ εκτέλεσης για καθένα από αυτά.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους μουσικά όργανα, αφού η ουσιαστική διαδικασία εκμάθησης θα βασιστεί στην πρακτική εξάσκηση. Δεν απαιτούνται προηγούμενη εμπειρία και μουσικές γνώσεις για την παρακολούθηση.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αναπτύξει τις ικανότητες του μαθητευόμενου ως μέλος μουσικής ομάδας και να τον βοηθήσει να συντονίσει αρμονικά τον ήχο του με το σύνολο.

Το εργαστήριο εστιάζεται στη μουσική πράξη, εμμένει στην καλαισθησία της μουσικής απόδοσης και στοχεύει στη διεύρυνση της μουσικής αντίληψης γενικότερα, ενώ σημαντική προτεραιότητα δίνεται στην ανάλυση και ουσιαστική κατανόηση των διαφορετικών ρυθμών.

Τα όργανα στα οποία θα επικεντρωθούμε:

- Νταουλάκι (τουμπί) – Κρήτη, Αιγαίο
- Πήλινη στάμνα – Ινδία
- Μπεντίρ – Τουρκία
- Ισπανικό καχόν – Ανδαλουσία

Το εργαστήριο κρουστών οργάνων θα λάβει χώρα στο Ε.Δ.Ω., Προφήτου Δανιήλ 18, Κεραμεικός.

Ημερομηνίες μαθημάτων: Tο τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα
Πρώτη συνάντηση Σάββατο 30 Νοεμβρίου
Ώρες: 11π.μ. – 3μ.μ.
Τιμή: 40 Ευρώ / μάθημα

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του Ε.Δ.Ω. 210 6124 994 και στο κινητό 6948 595 995.

APPLY

Ο Γιάννης Παπατζανής έχει συνεργαστεί με μουσικούς από το Ρατζαστάν, το Ιράν, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Αρμενία την Ανδαλουσία αλλά και τα τελευταία 15 χρόνια συνεργάζεται με τους Ross Daly, Γιώργο Ξυλούρη¨Ψαρογιώργη¨, Βασίλη Σταυρακάκη, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Δημήτρη Σγουρό, παίζοντας κρουστά και τραγουδώντας παραδοσιακή μουσική της Κρήτης. Παράλληλα, εξελίσσει τις τεχνικές του Αιγαιακού παραδοσιακού κρουστού (τουμπί-νταουλάκι), ενώ χρησιμοποιεί κρουστά και από άλλες παραδόσεις (περσικό tombak, αφρικανικό udu, frame drumς από τη Μέση Ανατολή cajon από Ισπανία κ.α.). Έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο, χοροθεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Παραθέτει σεμινάρια για την εκμάθηση κρουστών στο εργαστήριο Λαβύρινθος στο Χουδέτσι(κρήτη) και έχει συνεργαστεί με το δημόσιο πανεπιστήμιο Κύπρου.

Youtube links

Fb event link

https://www.facebook.com/events/1425796507637498/

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: LEARN, news, seminars, workshops

Αφήστε σχόλιο

Η διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται ούτε κοινοποιείται! Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

*
*

Επιτρέπεται η χρήση των εξής στοιχείων και ιδιοτήτων HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

«