Workshop – «WORDPRESS: Create & design your personal website / blog.»

Περιγραφή Εργαστηρίου:
Το Εργαστήριο ξεκίνα με τις βασικές αρχές του WordPress, όπου θα μάθεις πώς να δημιουργείς και να διαχειρίζεσαι την δική σου ιστοσελίδα ή blog από το μηδέν. Ταυτόχρονα θα μπείς στην λογική της οπτικής ταυτότητας, της τυπογραφίας και θα μάθεις πως να προωθείς επιτυχημένα τη δουλεία / εαυτό σου στο διαδυκτιακό χώρο.

Κατά τη διάρκεια των 6 μαθημάτων του ταχύρρυθμου αυτού κύκλου, θα ανακαλύψεις όλες τις τεχνικές για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το WordPress με έναν έξυπνο και πρακτικό τρόπο, για προσωπική ή και επαγγελματική χρήση, λαμβάνοντας τις απαραίτητες συμβουλές και κατευθύνσεις από τον χώρο του Communication Design.

Κόστος συμμετοχής: 180€
Αριθμός συμμετεχόντων: min 6 / max 14
Διάρκεια Εργαστηρίου: Κάθε Τετάρτη 18:00 – 21:00 (6 x 3ωρα μαθήματα)
Νέες ημερομηνίες: 16/11, 23/11, 30/11, 07/12, 14/12, 21/12
Χώρος: Ε.Δ.Ω. Προφήτου Δανιήλ 18, Κεραμεικός (Στάση Μετρό Κεραμεικός)

* Στις παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ (24%).

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην υπεύθυνη των εργαστηρίων Ήρα Παππά, είτε με  email, είτε στα τηλέφωνα 210 6124 994 και 698 16 32 896. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής.
APPLY

Τι θα μάθεις / Τι θα πάρεις φεύγοντας:
Φεύγοντας θα έχεις ολοκληρώσει τη δική σου ιστοσελίδα με το domain name (ηλεκτρονική διεύθυνση) της επιλογής σου και θα έχεις μάθει να διαχειρίζεσαι / συντηρείς / αναβαθμίζεις το δικό σου WordPress site ή WordPress blog.

Συγκεκριμένα θα καλυφθούν οι παρακάτω ενότητες:
- Εγκατάσταση του WordPress
- Βασική Διαχείριση
- Εγκατάσταση WordPress Templates
- Τροποποίηση Template
- Οργάνωση περιεχομένου
- Επεξεργασία και Διαχείριση Κειμένων Ιστοσελίδας – Δημιουργία Φόρμας Επικοινωνίας
- Εγκατάσταση plugins
- Προσθήκη Google maps
- Προσθήκη Youtube Videos
- Προσθήκη Συλλογής Φωτογραφιών

- Εταιρική Ταυτότητα – Η «εικόνα» της επιχείρησης
- Βασικές έννοιες γραφίστικης σύνθεσης
- Επιλογή χρωμάτων για το brand μου
- Γραμματοσειρές και εφαρμογές
- Gifs ως μέσω προώθησης
- Αισθητική στο διαδίκτυο

Θα δοθούν αναλυτικές σημειώσεις με εικόνες και επεξηγηματικό υλικό για το κάθε μάθημα.

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες, φοιτητές και κόσμο του δημιουργικού και ευρύτερου χώρου με βασικές γνώσεις υπολογιστή, με ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία στον προγραμματισμό ή τη δημιουργία ιστοσελίδας.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους, laptop με wifi και browser, προσωπικό email και μπλοκ σημειώσεων.

Διδασκαλία:
Μανώλης Γερακάκης – Web Developer
Ο Μανώλης Γερακάκης ασχολείται με τους υπολογιστές και το Internet εδώ και 14 χρόνια και συγκεκριμένα με το WordPress τα τελευταία 7. Όντας ενθουσιώδης υποστηρικτής της πλατφόρμας σε προσωπικό καθώς και σε επαγγελματικό επίπεδο έχει μάθει πώς να χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές για να αναπτύσσει ιστοσελίδες και blogs με υψηλό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα με τον ελάχιστο κόπο και στον ελάχιστο χρόνο.

Αναστασία Παπαλεωνίδα Πούντζα - Graphic designer / Artist.
H Αναστασία σπούδασε Visual Communication, στη σχολή Βακαλό. Από το 2010 έως σήμερα, εργάζεται ως graphic designer και εικαστικός.
Με την πρώτη της ιδιότητα, έχει συνεργαστεί διάφορες διαφημιστικές εταιρείες όπως: Bold OgilvyΘεοδώρα ΜάντζαρηLeslie Ezelle Design, Dallas (USA) και τη Fresh Ideas, με πιο πρόσφατη τη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το σχεδιασμό infographics (ICC Intercultural Cities). Ταυτόχρονα ως εικαστικός έχει εκθέσει δουλειά της σε Ελλάδα και Αμερική και έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες. Το 2012 ιδρύει το «Αππ Studio Design» και ξεκίνα συνεργασία με διάφορα έντυπα, εκδοτικούς οίκους, μουσικές εταιρείες, θεατρικές ομάδες και οργανισμούς.

Anastasia Papaleonida Pountza


Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: LEARN, News for home page, news, workshops

Αφήστε σχόλιο

Η διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται ούτε κοινοποιείται! Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

*
*

Επιτρέπεται η χρήση των εξής στοιχείων και ιδιοτήτων HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

«