Borderline Festival ‘16 @ Ε.Δ.Ω., Fri – Sat & Sun, 8 – 9 & 10 April 2016.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε τη συνέχεια της συνεργασίας μας με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, και που θα λάβει χώρα στις 8, 9 και 10 Απριλίου, στα πλαίσια του Borderline Festival ’16, στο χώρο του Ε.Δ.Ω. (Προφήτου Δανιήλ 18, Κεραμεικός, Στάση Μετρό Κεραμεικός).

Την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Ε.Δ.Ω. ένα διήμερο μουσικό εργαστήριο από τους Γάλλους Eric La Casa & Jean-Luc Guionnet. Η είσοδος καθ’ όλη τη διάρκεια του workshop θα επιτρέπεται μόνο στους συμμετέχοντες μουσικούς και καλλιτέχνες.

Την Κυριακή 10 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η περιπατητική περφόρμανς στο Μεταξουγείο της Viv Corringham με τίτλο «Shadow Walks» (ώρα έναρξης του περιπάτου 16:00 – σημείο αφετηρίας περιπάτου, Σταθμός Μετρό Μεταξουργείου, έξοδος Δεληγιάννη). Ο περίπατος θα καταλήξει στο Ε.Δ.Ω., όπου εν συνεχεία θα γίνουν δύο μουσικές performances, στις 17:00 από τους Eric La Casa & Jean-Luc Guionnet και στις 18:30 από το Γερμανό Udo Noll. Κατά τη διάρκεια των performances θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των workshops των δύο προηγούμενων ημερών.

Το εισιτήριο για τις τρεις δράσεις της Κυριακής είναι ενιαίο και είναι στα 5 €, ενώ εισιτήρια μπορείτε να προμηθευθείτε από τα σημεία πώλησης της Στέγης και στο τηλέφωνο 210 900 5 800.

Αναλυτικότερη περιγραφή των έργων και των μουσικών ακολουθεί.

E.Δ.Ω.
Προφήτου Δανιήλ 18, Κεραμεικός, Στάση Μετρό Κεραμεικός.
Κυριακή 10 Απριλίου – Performances (είσοδος με ενιαίο εισιτήριο της Στέγης 5 €).
16:00 – Viv Corringham: «Shadow Walks», walking performance. (Σημείο αφετηρίας περιπάτου, Σταθμός Μετρό Μεταξουργείου, έξοδος Δεληγιάννη). Ο περίπατος θα καταλήξει στο Ε.Δ.Ω.)
17:00 – Eric La Casa & Jean Luc Guionnet (σε συνεργασία με το Ε.Δ.Ω.)
18:30 – Udo Noll: «Mobile Miniatures» (σε συνεργασία με το Ε.Δ.Ω.)
Δείτε οδηγίες πρόσβασης στο Ε.Δ.Ω.
Google map

Eric La Casa & Jean-Luc Guionnet (Γαλλία)
O Ερίκ Λα Καζά είναι ηχητικός καλλιτέχνης και μουσικός, με πολλά δείγματα δουλειάς εδώ και χρόνια, τα οποία εστιάζουν στις σχέσεις του έργου του με το περιβάλλον, τις εκάστοτε συνθήκες και τους ανθρώπους που το συνδιαμορφώνουν. Είναι γνωστός τόσο για τις σόλο δουλειές του, όπου παρουσιάζει επεξεργασμένες ή συνενωμένες ηχογραφήσεις πεδίου που σχετίζονται με πολύ απλά στοιχεία, όσο και για μια σειρά συνεργασιών με καλλιτέχνες όπως ο Cedric Peyronnet, o Τarek Atoui και ο Seijiro Murayama.
Ένας από τους πιο σταθερούς του συνεργάτες είναι ο Ζαν-Λυκ Γκουιγιονέ. Πρόκειται για έναν μουσικό που καταπιάνεται με διάφορες ιδέες και όργανα, όπως το σαξόφωνο και ελεύθερες φόρμες της τζαζ, o αυτοσχεδιασμός, το ακραίο μινιμαλιστικό πείραμα του reductionism. Επίσης, ασχολείται συστηματικά με την ηλεκτρονική μουσική και με τις ηχογραφήσεις πεδίου, ενώ στην καριέρα του έχει πλήθος από συνεργασίες και καλλιτεχνικές απόπειρες, με ανθρώπους όπως οι Τoshimaru Nakamura, Pascal Battus, Thomas Tilly και Mattin. Υπήρξε μαθητής του Ξενάκη, ενώ είναι επίσης ζωγράφος και θεωρητικός του ήχου και της εικόνας.
Στο Home, ένα εν εξελίξει κοινό τους πρότζεκτ με διαφορετικές έως τώρα εκφάνσεις, έχουν ετοιμάσει για την αθηναϊκή τους παρουσία ένα πρωτότυπο εργαστήριο για ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς. Θα δημιουργηθεί έτσι ένα ετερόκλητο σύνολο, με σκοπό τη δημιουργία μιας συλλογικής σύνθεσης υπό την καθοδήγηση των δύο διοργανωτών. Το σχήμα θα βασίσει τη δουλειά του σε ηχογραφήσεις που θα έχουν προηγηθεί (από τους Λα Καζά και Γκουιγιονέ) σε σπίτια κατοίκων της πόλης, όπου θα έχουν εξερευνηθεί οι διαφορετικοί τρόποι ακρόασης μουσικής στο σπίτι και θα γίνει προσπάθεια να αναδειχθούν τα επίπεδά τους μέσα από τη σύνθεση του εργαστηρίου στην πορεία. Η σύνθεση αυτή θα παρουσιαστεί στο τέλος ζωντανά από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο.
http://www.ericlacasa.info/
http://www.jeanlucguionnet.eu/

Udo Noll (Γερμανία)
Ο Ούντο Νολ είναι ένας radio artist που δημιουργεί πρωτότυπα έργα γύρω από τη βάση του radio aporee ή οργανώνει παρεμβάσεις με χαρακτήρα χάπενινγκ, έχοντας πάντα το ραδιόφωνο ως μέσο. Το radio aporee είναι μια διαρκώς ανανεωνόμενη βάση δεδομένων και ένα σημείο αναφοράς για την εξέλιξη του Νολ. Πρόκειται για έναν τόπο εξίσου εικονικό και πραγματικό, ένα «χάρτη» που συγκεντρώνει ηχογραφήσεις πεδίου και, γενικότερα, ηχητικά πρότζεκτ από ηχογράφους/ηχολήπτες, καλλιτέχνες και άλλους ανθρώπους από όλο τον κόσμο που θέλουν να αλληλεπιδράσουν. Κεντρικές ανησυχίες στο aporee είναι η στοχαστική προσέγγιση για το δημόσιο χώρο, τα όρια μεταξύ διαφορετικών μορφών καλλιτεχνικής πρακτικής και ο ρόλος της τεχνολογίας. Συμμετέχουν εκεί άνθρωποι προερχόμενοι από τα πεδία της αρχιτεκτονικής, της ηχητικής τέχνης, του ντιζάιν, της μουσικής κ.λπ., ενώ τίθεται υπό αμφισβήτηση ο συμβατικά διακριτός ρόλος μεταξύ πομπού και δέκτη, ερμηνευτή και κοινού.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αναπτυχθεί και τα Mobile Miniatures, μια πλατφόρμα για έργα που θίγουν ζητήματα γύρω από την προβληματική του δημόσιου χώρου, υπό το πρίσμα μιας διευρυμένης ηχητικής πραγματικότητας. Στην Αθήνα, ο Νολ θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο βασισμένο στη χρήση των Mobile Miniatures, που θα καταλήξει σε μια οπτικοακουστική περφόρμανς. Στο εργαστήριο θα γίνεται αναμετάδοση ηχητικού περιπάτου σε πραγματικό χρόνο και χρήση του προγράμματος των Mobile Miniatures, ενώ η έμφαση δεν θα δίνεται τόσο στο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα κατά την περφόρμανς όσο στη διαδικασία παραγωγής της δουλειάς (ηχητική και κοινωνική έρευνα στην πόλη, ηχογραφήσεις πεδίου και επεξεργασία τους μέσω της εφαρμογής και των ιδεών του Νολ) και στο ίχνος που αυτή μπορεί να αφήσει.
http://aporee.org/

Viv Corringham (Μεγάλη Βρετανία)
Η Βιβ Κόρινγχαμ είναι μια ηχητική καλλιτέχνης με μεγάλη καριέρα, κύριο ενδιαφέρον της οποίας είναι τα φωνητικά. Από το 1984 άρχισε να συνεργάζεται με τον Peter Cusack πάνω σε διασκευές ρεμπέτικων που τραγουδούσε στα ελληνικά, χωρίς να γνωρίζει τη γλώσσα. Επιδεικνύοντας αυτοσχεδιαστική διάθεση, συνέχισε αργότερα με τα Rembetronica, συνεργαζόμενη με τον Mike Cooper. Ως προς το έργο ηχητικής τέχνης που ανέπτυξε, αξίζει μια αναφορά στη μαθητεία της πλάι στην Pauline Oliveros, για την εξοικείωση με την deep listening ιδέα της τελευταίας.
Αντιπροσωπευτικό της έργο είναι τα λεγόμενα shadow walks. Στο πλαίσιο αυτού του πρότζεκτ, επισκέπτεται μέρη ανά τον κόσμο και βρίσκει ανθρώπους που πηγαίνουν μαζί της μια βόλτα, σε μια διαδρομή σημαντική για τους ίδιους. Μετά από κάποιο διάστημα, η Κόρινγχαμ επαναλαμβάνει, μόνη της πλέον, την ίδια διαδρομή ερμηνεύοντας φωνητικά το σύνολο των εντυπώσεων από τους πρώην συνοδοιπόρους της, σε ένα αφηρημένο πλαίσιο, αφήνοντας τους ήχους του περιβάλλοντος να μπλέκονται με τη φωνή της. Τα φωνητικά της μπορεί να είναι απρόβλεπτα και σίγουρα τονίζουν πτυχές και υπονοούν εντάσεις, πάντα σε ένα ύφος απλότητας και ζεστού, ανθρώπινου κλίματος.
Μετά από μια σειρά τέτοιων διαδρομών, η Βιβ Κόρινγχαμ θα παρουσιάσει μια περιπατητική περφόρμανς στο Μεταξουργείο, στην οποία το κοινό θα μπορεί να την ακολουθεί καθ’ όλη την πορεία της. Πηγή έμπνευσής της είναι μία από τις διαδρομές που προηγήθηκαν.
http://www.vivcorringham.org/

Σχετικά Links:
http://www.sgt.gr/gre
http://www.sgt.gr/gre/SPG1510/
Οδηγίες πρόσβασης στο Ε.Δ.Ω.
Google map
http://e-d-w.gr

E Δ Ω Ε D W E Δ Ω Ε D W E Δ Ω Ε D W E Δ Ω Ε D W E Δ Ω Ε D W E Δ Ω Ε D W

With great excitement we announce the continuation of our collaboration with the Onassis Cultural Center which will take place on the 8th, 9th and 10th of April, within the Borderline Festival ‘16, at Ε.Δ.Ω. (18 Profitou Daniil Street, Kerameikos, Kerameikos Metro Station).

On Friday 8 and Saturday 9th of April a two-day music workshop will be held at Ε.Δ.Ω. by french musicians Eric La Casa & Jean-Luc Guionnet. Admission will be permitted only to participating musicians and artists.

On Sunday April 10, Viv Corringham’s walking performance will take place in Metaxourgeio, entitled «Shadow Walks» (Start time 16:00 – starting point Metro Station Metaxourgeio, Deligianni Street exit). The walk will end at E.Δ.Ω. where subsequently, two musical performances at 17:00 and at 18:30 will be held, during which the previous two days workshops’ results will be presented.

There is a €5 ticket for all three events, which can be purchased directly from the Onassis Cultural Center and the center’s telephone sales number 210 900 5800.

E.Δ.Ω.
18 Profitou Daniil Street, Kerameikos, Athens, 10435
Sunday, April 10, 2016 – Performances (entrance with 5 € SGT ticket).
16:00 – Viv Corringham: «Shadow Walks», walking performance. (Starting point Metro Station Metaxourgeio, Deligianni Street exit. The walk ends at E.Δ.Ω.)
17:00 – Eric La Casa & Jean Luc Guionnet (in collaboration with E.Δ.Ω.)
18:30 – Udo Noll: «Mobile Miniatures» (in collaboration with E.Δ.Ω.)
Google map

Artists’ Links:
http://www.ericlacasa.info/
http://www.jeanlucguionnet.eu/
http://aporee.org/
http://www.vivcorringham.org/

Related Links:
http://www.sgt.gr/gre
http://www.sgt.gr/gre/SPG1510/
Google map
http://e-d-w.gr


Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Events, SHARE, collaborations, news

Αφήστε σχόλιο

Η διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται ούτε κοινοποιείται! Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

*
*

Επιτρέπεται η χρήση των εξής στοιχείων και ιδιοτήτων HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

«