Borderline Festival 2018 / ΣΤΕΓΗ @ Ε.Δ.Ω. Sat 21 APR 2018

Εντός και εκτός Στέγης, για όγδοη χρονιά, ο ήχος φτάνει και ξεπερνάει τα όριά του. Το αθηναϊκό φεστιβάλ που δεν φοβάται τους πειραματισμούς, έχει τη Στέγη του.

18-22 ΑΠΡ 2018 | Εντός & εκτός Στέγης

Υπάρχουν όρια στη μουσική; Πώς γίνεται να οριoθετηθεί ο ήχος, το φυσικό φαινόμενο που ταξιδεύει μέσα από στερεά, υγρή και αέρια μορφή; Μπορούμε να κατανοήσουμε το συνεχώς μεταβαλλόμενο; Αυτό που κυριαρχεί στο εδώ και το τώρα;

Με αφετηρία τα παραπάνω ερωτήματα, το Borderline μας προσκαλεί να αφεθούμε στην απεραντοσύνη του ήχου και να βιώσουμε τη ζωντανή μουσική χωρίς φραγμούς και στεγανά. Τραγούδι και θόρυβος, σύνθεση και αυτοσχεδιασμός, live dj sets, sound installations, ομιλίες και άλλες δράσεις, στην 8η έκδοση του αθηναϊκού φεστιβάλ που συνεχίζει να στηρίζει τον πειραματισμό, τις νέες συνεργασίες και πάσης φύσεως ηχητικές αναζητήσεις. Εντός και εκτός Στέγης.

To E.Δ.Ω. για τρίτη συνεχή χρονιά θα φιλοξενήσει το Borderline Festival το Σάββατο 21 Απριλίου 2018.

21 ΑΠΡ 2018
Εκτός Στέγης

4η ημέρα και το Borderline βγαίνει εκτός Στέγης με κλασικό μινιμαλισμό, metal, ηχητική γεωγραφία του χώρου, παραισθησιογόνα drones, απόκοσμους βόμβους, αιωρούμενα μεταλλικά δοχεία, συνδυασμούς ρυθμών και αναζήτηση των ορίων της αντίληψης.

12:00
Scanner (Robin Rimbaud) | Ομιλία
Ε.Δ.Ω. | Δωρεάν
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο infotickets@sgt.gr (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας).

20:00
Yoni Silver
Scanner και Μαρία Παπαδομανωλάκη
Ε.Δ.Ω. | Δωρεάν
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο infotickets@sgt.gr (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας)

Ο Yoni Silver είναι Ισραηλινός μπασοκλαρινετίστας και πολυοργανίστας, εγκατεστημένος στο Λονδίνο. Έχει εμφανιστεί ζωντανά και ηχογραφήσει σε ένα ευρύ φάσμα πειραματικών μουσικών πεδίων, είτε ως σολίστ είτε σε συνεργασία με μουσικούς όπως ο Steve Noble, η Birgit Ulher, το Hyperion Ensemble, οι Blood Stereo και πολλοί άλλοι. Το μοναδικό του στυλ στο μπάσο κλαρινέτο είναι ένα αμάλγαμα τεχνικών και εκφραστικών μέσων που συνδέονται με τη free jazz και τον αυτοσχεδιασμό, καθώς και μια προσέγγιση ηχητικής εξέλιξης που πηγάζει από το noise και την υπερφασματική μουσική. Έχει ηχογραφήσει για διάφορες εταιρείες: Creative Sources, Confront Recordings, Wasted Capital, Chocolate Monk και Edition Modern.
https://yonisilver.wordpress.com

Ο Βρετανός συνθέτης και καλλιτέχνης Robin Rimbaud (γνωστός και ως Scanner) και η Ελληνίδα καλλιτέχνης του ήχου Μαρία Παπαδομανωλάκη θα δουλέψουν ανταποκρινόμενοι στον χώρο και τους ήχους γύρω από το Ε.Δ.Ω. στην Αθήνα. Σε συνέχεια της πρώτης ενσάρκωσης αυτής της συνεργασίας τους, που έγινε γύρω από την περιοχή Bethnal Green του Λονδίνου (2014), ο Ρίμπο και η Παπαδομανωλάκη θα παρουσιάσουν μια ζωντανή και αυτοσχεδιαστική ηχητική γεωγραφία του χώρου, ενσωματώνοντας ηχογραφήσεις πεδίου σε πραγματικό χρόνο, φωνή και ηλεκτρονικά.
http://scannerdot.com
http://www.voicesoundtext.com

Συντελεστές του Φεστιβάλ:

Επιμέλεια Φεστιβάλ : Μιχάλης Μοσχούτης
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Πιτούλη, Χαρά Μουρλά
Εκτέλεση Παραγωγής: Βασίλης Παναγιωτακόπουλος
Βοηθοί Εκτέλεσης Παραγωγής: Δέσποινα Σιφνιάδου, Ειρηλένα Τσάμη, Γιώργος Λιναρδάκης, Κωστής Λεβάντης
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Για πληροφορίες και πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης http://www.sgt.gr/gre/SPG2023/

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία/ες: Events, News for home page, SHARE, collaborations, news

Αφήστε σχόλιο

Η διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται ούτε κοινοποιείται! Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

*
*

Επιτρέπεται η χρήση των εξής στοιχείων και ιδιοτήτων HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

«